یـــاس بوی مهربانی می دهد

الهی ممنونم که یک معلمم!

یـــاس بوی مهربانی می دهد

الهی ممنونم که یک معلمم!

یـــاس بوی مهربانی می دهد

دست من و دامان تو...یا زهرا (سلام الله علیها)

مدرسه دولتی یا غیر انتفاعی؟ کدام بهتر است؟

سه شنبه, ۵ شهریور ۱۳۹۲، ۱۲:۰۱ ق.ظ

 

فروردین و اردیبهشت برای خیلی از خانواده هایی که فرزند سن ورود به مدرسه دارند، زمان دلهره و اضطراب است. زمان پیدا کردن مدرسه و امتحان ورودیه و مصاحبه و ... .

وقتی فرزند عزیز تر از جانت به سن مدرسه نزدیک می شود، خوشحالی  سراسر وجودت را فرا می گیرد؛ چه اینکه قرار است یک دوره مهم و سرنوشت ساز در زندگی هر دوی شما آغاز شود. دقیقا به همین دلیل است که دغدغه پیدا کردن یک مدرسه خوب و مناسب زندگی را زیر و رو می کند!

البته این زیر و رو شدن زندگی بستگی به میزان وسواس شما در انتخاب مدرسه دارد. اگر خیلی معتقد به مسایل تربیتی و اعتقادی هستید، به دنبال مدارس خاصی باید باشید و اگر به مباحث تحصیلی و علمی اهمیت می دهید به دنبال مدارسی خواهید بود که نمودار تحصیلی و موفقیت دانش آموزانش بالا باشد.

من به عنوان مادر یک دختر شش ساله، یک سال بود که به دنبال یک مدرسه خوب برای دخترم بودم. آنچه که برای من اهمیت داشت فضای تربیتی مدرسه بود. فضایی که در آن به ارزش های اسلامی اهمیت داده شود . برای من خیلی مهم بود که فرزندم با چه کسانی دوست می شود. خانواده دوستانش چه کسانی هستند و به طور کل دلم می خواست همان چیزهایی که برای من و پدرش مهم است و به عنوان ارزش تلقی می شود، برای دوستان فرزندم و خانواده های شان هم مهم باشد. البته پیدا کردن خانواده های یک دست و یک شکل در جامعه هم دشوار است چه رسد به مدرسه. ولی همین که مدرسه ای را انتخاب کنیم که به یک سری از اصول پای بند هستند و اعتقادات مذهبی خانواده ها برای شان اهمیت دارد،  تقریبا نیمی از راه را رفته ایم.

مدارس غیرانتفاعی در سطح شهر فراوان بودند. ولی به دلایلی که گفتم به دنبال مدرسه ای با معیارهای مذهبی بودم. اینگونه مدارس در شهر به مدرسه ی اسلامی معروف هستند که بعد از امتحان وردی از دانش آموزان، معیارهای مذهبی خانواده ها در مصاحبه را ملاک انتخاب دانش آموزان قرار می دهند.

به نظر من مزایای یک مدرسه غیر انتفاعی با رویکرد مذهبی اولا رسیدگی کافی به مباحث درسی دانش آموزان،ثانیا نظارت بر رفتارهای اجتماعی و اعمال مذهبی،ثالثا داشتن برنامه های به اصلاح فوق برنامه ـ مثل آموزش زبان،ورزش،قرآن و...ـ می باشد. البته این مدارس یک عیب هم دارند و آن هزینه بالا برای ثبت نام دانش آموزانش است.

در واقع اگر شما یک خانواده مذهبی هستید و دغدغه تربیت صحیح فرزندتان را دارید، تنها به شرطی می توانید در این مدارس ثبت نام کنید که از نظر مالی متمکن باشید! مثلا باید آن قدر پول داشته باشید که بتوانید برای مقطع پیش دبستانی فرزندتان سه و نیم میلیون ، برای اول دبستان چهار میلیون ، برای پیش دانشگاهی نه میلیون و...را بپردازید! اگر هم از نظر مالی در مذیقه هستید، متاسفانه باید ضمن مراجعه به مدارس دولتی در سطح شهر، چهار چشمی فرزندتان را زیر نظر داشته باشید!

بنده اصلا و به هیچ وجه قصد تخریب مدارس دولتی و بالابردن ارزش مدارس غیرانتفاعی را ندارم!

من هم یک مادرم! و مثل خیلی از شما مادران عزیز دوست دارم فرزندم دور از فضاهای آلوده به گناه رشد یابد و از آن جایی که مدرسه حقیقتا یکی از مهم ترین مکان هایی است که شخصیت اجتماعی فرزندان مان در آن رشد می یابد، باید فضایی سالم ،پرنشاط و مزین به ارزش های اسلامی باشد.

متاسفانه در سال های اخیر به دلایلی که ذکرش در این مقاله نمیگنجد، شاهد رشد روزافزون تماشای ماهواره در خاانواده ها هستیم. کافی است گشتی در شهر بزنیم؛ در پشت بام ها و بالکن بیشتر خانه ها چه می بینید؟

خانواده ای که بی هیچ مراعاتی کانال تلویزیونش روی برنامه های ماهواره است، چگونه خانواده ای می تواند باشد؟ در این خانواده فرزندان چگونه رشد می یابند؟ چه می بینند؟ چه می شنوند؟ در مدرسه ی آن ها چه می گذرد؟

ـ یکی از دوستانم برای ثبت نام دخترش به یک مدرسه مراجعه کرد. حین پر کردن فرم ثبت نام متوجه شد که تعدادی از معلمین و ناظم مدرسه مشغول صحبت کردن درباره  صحنه های یک فیلم  هستند! وقتی دقت کرد فهمید این فیلمی که این بندگان خدا تعریف می کنند را در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ندیده و اصلا هم نباید دیده باشد! در نتیجه...

ـ در مطب پزشک نشسته بودم. خانم منشی تعریف می کردکه برادر زاده اش می گوید؛ در مدرسه زنگ های تفریح بچه ها نمایش فیلم هایی را که در ماهواره دیده اند، اجرا می کنند و هر کس هم در یک نقش قرار می گیرد!

ـ دخترم را به پارک برده بودم. او مشغول بازی با قاصدک ها شده بود و من متوجه دو کودک زیر چهار سال در گوشه ای از پارک شدم! یک دختر و یک پسر! متاسفانه از ذکر تصاویری که دیدم معذورم و مطمئنم این حرکات نتیجه ی تماشای فیلم های غیر اخلاقی بوده است.

مثال هایی که آوردم تنها بخش کوچکی از هزاران مشکلی است که متاسفانه تماشای ماهواره در مدارس ما ایجاد کرده است. در مدارس دولتی چه می گذرد؟ نمیدانم نظارت بر رفتار دانش آموزان در مدارس دولتی چه قدر است و آیا اصلا نظارتی صورت می گیرد؟ معلمین چه نقشی در این زمینه دارند؟ معلمی که خود ابایی از تماشای ماهواره ندارد چگونه می تواند نظارت بر رفتار دانش آموزانش داشته باشد؟ سیستم آموزشی ما چقدر دانش آموزان را در برابر گناه واکسینه می کند؟

چه باید کرد؟ برای تربیت صحیح فرزندان مان چه باید بکنیم؟ چقدر باید آنها را واکسینه کنیم تا در محیط های آلوده هم ایمن بمانند؟ واکسیناسیون ما تا کی و کجا دوام دارد؟

حالا مدرسه دولتی یا غیرانتفاعی؟ مدرسه دولتی به دلایلی خوب و به دلایلی که عمدتا تربیتی می باشند، مناسب نیستند. مدارس غیرانتفاعی اسلامی هم به دلایلی که آنهاهم عمدتا تربیتی می باشند خوب هستند و البته تنها دلیل رد آن ها هم هزینه بالای ثبت نام شان است!

 

 

  • فاطمه قدیمی

نظرات (۴)

باسلام ممنون به خاطر مطالب خوبتون
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این
خوبی سپاسگزارم
  • خرید بک لینک ارزان
  • سلام ممنون به خاطر مطلب خوبتون
    من با نظر شما کاملا موافقم ولی به شرط ان که ان بچه هم راست گو باشد و بگویید با کی و چه کسانی دوست هست . 

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">